Vintermagisk stemning

Vintermagisk stemning

Lette poter som så vidt knirker i snøen. Frostrøyk fra både firbeinte og tobeinte. Brennende bål, applaus med vintervotter og mye begeistring.

Det var stor aktivitet både i og utenfor løypa på Sjekkpunkt Orkelbogen under Femundløpet 2019. Sjekkpunktet er døgnåpent, med servering og speakertjeneste til de som velger å besøke oss nattestid også. Nytt av året på sjekkpunktet var scooterkjøring for barn, noe som ble en populær aktivitet. Quizen var utvidet til natursti med premier til alle, som holdt små føtter i bevegelse i vinterkulda. Værforholdene var perfekte, men kaldt er det selvsagt på fjellet første helga i februar. Kanefart, barneridning og musikalske innslag var som vanlig på programmet. Det er Kvikne Il som er drivere bak sjekkpunkt Orkelbogen, over 70 frivillige bidrar før, under og etter løpet.

Scooterkjøring for barn

Dobbelt sjekkpunkt

I år var vi så heldige at både klassen F450 og F650 hadde Orkelbogen som sjekkpunkt. F450 løperne var først ute og Ola Brennodden Sunde var første spann inn på sjekkpunktet, han ble også vinner av F450 klassen.

Hedda Holtet (F450) inn til Sjekkpunkt Orkelbogen

Spennende i teten

Thomas Wærner var første kjører inn til sjekkpunkt Orkelbogen i løypa F650. Det var stor spenning da de tre i teten i F650 klassen, Thomas Wærner, Robert Sørlie og Lars Monsen, dro ut fra sjekkpunkt Orkelbogen med korte mellomrom. Thomas Wærner holdt sin lederposisjon helt inn til Røros og kan titulere seg som norgesmester og kongepokal-vinner, i Femundløpets 30 års jubileumsår.

Femundløpet

Femundløpet er et årlig langdistanse sledehundeløp, som i år feiret 30 års jubileum. Langs løypa ligger sjekkpunktene hvor kjørerne og hundene kan hvile og fylle opp sleden fra depoter. Alle sjekkpunktene er godt tilrettelagt for publikum.

Vi takker Kvikne Il og publikum for bra oppmøte og bra stemning på arenaen, og ønsker alle velkommen tilbake igjen neste år.

04.02.2019