Uværet satte en stopper for Femundløpet

9. februar 2015

På grunn av uværet lørdag, kom ingen av hundekjørerne seg til sjekkpunkt Orkelbogen, og Femundløpet ble stoppet.

Om du ikke kan se videoen, kan du se den på NRK sine sider her.

Snøstorm

Stormen ”Ole” herjet, og kombinert med snøvær førte dette til null sikt. På Orkelbogen har mange jobbet for å få på plass alt til hundekjørerne skulle komme lørdag ettermiddag. Etter å ha ventet mange timer ute i snøstormen, uten å se en eneste kjører, begynte man å forstå at ingen ville komme hit i løpet av natten. Dette ble noen tøffe døgn for veldig mange, og vi er utrolig glade for at alt endte godt tilslutt, at alle ble funnet i god behold.

Takk til alle frivillige

villmarsksjekkpunktet Orkelbogen har vi nå fått en generalprøve på at alt fungerer, unntatt været i dette tilfellet. Vi kommer selvsagt til å gjøre noen forbedringer til neste år, og håper at like mange ønsker å være med på å bidra til gjennomføringen da også. Vi vil takke alle som har stått på for at sjekkpunkt Orkelbogen kunne gjennomføres, både frivillige, ansatte, nære og fjerne. Også en takk til publikum, som trosset stormen, og tok seg fram til Orkelbogen. Vi håper at værgudene er litt snillere med oss til neste år, så vi faktisk for opplevd å få hundespannene hit også.

09.02.2015