Vi har fornyet oss

23. juni 2021

I en stille koronatid våren 2021 har vi ikke ligget på latsiden på Orkelbogen. Vi har brukt tiden til å videreutvikle mat- og drikkeopplevelsen du får som gjest hos oss.

Vi har hatt kokkeworkshop med diplomkokken Bjørn Hettervik fra Nofimas Lokalmatprosjekt. Han ga oss ny inspirasjon til hvordan vi kan bruke lokalmat fra nærområdet i våre menyer og videreutvikle matopplevelsen. Det kom mange nye retter på bordet de dagene han tilbragte sammen med oss.

Roar Hildonen og hans kone Hege Hildonen fra den kjente restauranten TO ROM OG KJØKKEN i Trondheim tilbragte to dager sammen med oss for å kurse oss på vin, øl og drinker. Vi endte også opp med å jobbe videre med meny når vi først hadde fagfolk på besøk.
Roar er tidligere verdensmester i cocktail og er Norges eneste innehaver av John Whyte Memorial Trophèe – barfagets høyeste internasjonale utmerkelse. Han ble også kåret til Årets Restaurantør i Norge i 2015. Restauranten deres TO ROM OG KJØKKEN er å anse som en av landets beste restauranter.
Vi har endret en del på sortimentet på både øl og vin, og satt sammen drikkepakker som passer til hver meny. Samarbeidet med Roar og Hege kommer til å fortsette, slik at vi hele tiden søker å utvikle mat- og drikke-opplevelsen du som gjest får på Orkelbogen.

Eksempel på 5-retters meny med drikkepakke på Orkelbogen

Forrett 1:
3 Smaker fra nærområdet
– Aquevitgavet Reinsdyrfilèt og tyttebærrømme
– Sikrogn og røkt rømme
– Stekt rypebryst og soppstuing
Drikke: Wit øl fra Rodebak Bryggeri på Innset

Forrett 2: Dampet lettrøkt fjellfisk med smørkokt nykål, rømmesaus, løkolje og potetpurè
Drikke: Wongraven Morgenstern Riesling 2020

Hovedrett: Helstekt Reinsdyrplomme med glaserte bakte rotgrønnsaker, sjysaus og fjellmandel fra Kvikne
Drikke: Faustino 1 Gran Reserva 2010

Ostetallerken: Eggen Fjellblå med multer. ristede nøtter og spekeskinkechips
Drikke: Faustino 1 Gran Reserva 2010

Dessert: Brunostparfait med lun rabarbra, lakrisstrø og sprø honningkjeks
Drikke: Fiin Gammel Portvin – finest reserve

Ta kontakt hvis det frister å prøve ut en mat- og drikkeopplevelse hos oss. Velkommen!