Eventyrlig Overnatting

13. mai 2015

På Orkelbogen bor du ikke på et vanlig hotellrom, men et eventyr-rom. Vi tilbyr overnatting i fem forskjellige bygg, som alle har egne gjennomgående farger på interiøret, og egne eventyr.

Når du kommer til Orkelbogen vil du få utlevert en romnøkkel med ditt eventyrmotiv på, da gjelder det å finne igjen samme motiv og samme farge på en dør, for å finne sitt rom.

Nytt og gammelt

Møblene er i hovedsak laget av Kistefos Møbler, med unntak av noen gamle skatter, som kommer fra fortidens gårder. Vi har valgt ut komfortable møbler i en bonderomantisk stil. Noen av gangarealene er kledt med det gamle panelet som opprinnelig var utvendig på det gamle fjøset. Det gir dekorative innervegger, her pyntet med blant annet speilruter laget av et gammelt låvevindu, og gammelt seletøy til hest.

Prinsesser og gårdsdyr

Vi har valgt ut egne interiørfarger for hvert bygg, og eventyr for hvert rom. Men i stallen har rommene fått sangtema isteden for eventyr, her har vi Vesleblakken, Gamle Svarten og Fola Fola Blakken. I fjøset har vi temafarge grønn og eventyrene handler om dyr, men her har vi også noen rom for Troll. Vi har to stabbur, et klokkebur som har innredningsfarger i rødt, og et stabbur med blå møbler. Stabburene huser blant annet både Askeladdens gode hjelpere, Goddag-mann-økseskaft og Reve-enka.

 

I hovedhuset har alle rommene møbler i rødt. Her er det hovedsakelig herskapsfolket som preger rommene, som Prinsessen på erten, Jomfuen på Glassberget og selvsagt Syvende far i huset.

13.05.2015