Den gode julefølelsen

14. desember 2015

Julestemning, hva er det? Å kjenne på ro og fred, samtidig som du gleder deg til noe som skal skje.

Finne roen, midt i julestria. Bare være til i nuet i ei lita stund. Høre det knitre i snøen, spenne på skia. Kanskje følge et harespor innover skogen, som baner seg frem i ellers urørt snø. Noen snøfnugg daler ned og legger seg på topplua di. Det snør ikke nok til at sporet blir borte, bare nok til at noen snøkrystaller blir liggende synlige på skia. Du kan lytte etter trærnes egen melodi. Kanskje vil de akkurat i dag spille noen toner, som får deg til å nynne videre på en julesang du kjenner godt.

Når kroppen begynner å bli passe kald, og kinnene rødlette, som smånissekinn. Så er det også godt å finne veien hjem igjen, følge sporet tilbake, gjennom skogens eventyr. Kjenne lukta av granbar i det du tramper av deg snøen på trammen. Høre knitringen fra peisen i det du går inn døra. Kanskje får du lyst til å dele denne stunden med noen andre også.

Med ønske om ei trivelig førjulstid og ei god julefeiring!

14.12.2015