Hvilende hunder og smilende snømenn

8. februar 2016

Det var stor aktivitet både i og utenfor løypa på sjekkpunkt Orkelbogen i helgen. Publikum som heiet på arenaen, barn som lekte i snøen, hundekjørere som nøt et etterlengtet måltid og hunder som fikk en velfortjent hvilepause, var noe av det man fikk oppleve på Femundløpets villmarks-sjekkpunkt.

Hundene er klare

Historisk

Endelig fikk vi gjennomført villmarks-sjekkpunkt på Orkelbogen, etter at snøstorm satte en stopper for arrangementet i fjor. Det ble ei aktiv helg, da hundekjørerne kom innom sjekkpunktet to ganger, med omtrent åtte timers mellomrom. Dette fordi løypa måtte legges om i år på grunn av for lite snø i Folldal. Robert Sørlie ble historisk da han som første kjører ankom sjekkpunkt Orkelbogen, han var også første spann i retur fra Grimsbu. Historisk var det også at årets Femundløp var det første EM i langdistanse hundekjøring. Mange av hundespannene tok åttetimers hvil hos oss på Orkelbogen, så vi fikk gleden av å ha de her lenge.

Hundene hviler på Orkelbogen

Aktiviteter for store og små

En stor takk til Kvikne IL og alle frivillige som har stått på på sjekkpunkt Orkelbogen i hele helga. Det var mye aktivitet som hesteridning for barn, kanefart mellom parkeringsplassen og sjekkpunktet, og levende musikk i tillegg til døgnåpen kafe og kiosk. Det var hyggelig å se at så mange publikummere tok turen til Orkelbogen for å få med seg hundekjørerne, og stemningen rundt. Og ikke minst å se så mange barn i aktivitet på området, det kunne blant annet alle snømennene som stod igjen vitne om.

Smilende snømann på Orkelbogen
Hesteridning for barn på Orkelbogen

 

Vinner av Femundløpet 600 og europamesterskapet i hundekjøring ble Petter Jahnsen. Her finner du resultatlisten fra Femundløpet 2016.

Trykk her for flere stemningsbilder fra sjekkpunkt Orkelbogen.

Vi takker for oss på sjekkpunkt Orkelbogen for i år, og ønsker alle velkommen tilbake til neste år!

08.02.2016