Stjerner på himmelen og stjerner på arenaen

14. februar 2017

Brennende fakler og fullmånen lyser opp vinternatta. Skogen og fjellet er stummende stille. Så skimtes ei lykt, og man kan så vidt høre lyden av mange hundepoter som treffer snøen samtidig. Å se hundene så samstemte i fin formasjon springe inn gjennom portalen til sjekkpunkt Orkelbogen, for så å innta total ro, er magisk. Klapping og heiarop fra publikum bryter naturens stillhet, uten at hundene lar se forstyrre. De har en jobb å gjøre, nå må de hvile.

Spenning

Det var mye spenning i årets Femundløp. Hvem kom til å overnatte på Orkelbogen, og hvem ville kjøre rett igjennom? Noen måtte dessverre trekke seg underveis. Førstemann til sjekkpunkt Orkelbogen var svenske Petter Karlsson, som også ble førstemann i mål og vinner av Femundløpet 2017 klasse 600. Men det var Birgitte Næss som stakk av med norgesmestertittelen da hun kom i mål til en andreplass.

Tv-sending

Ekstra stort var det at Femundløpet ble sendt på TV2 for første gang i år. Det hadde vært over en million seere innom og sett Femundløpet på TV, og det gjør mulighetene for ny TV2-sending også neste år store (ref. NeaRadio). Vi setter pris på alle fine filmklipp som ble sendt fra Orkelbogen, og på alle fine bilder som ble delt på sosiale medier.

Stjerner og kulde

Kulden kan ikke vippe hundekjørerne av pinnen, så da må også publikum bite det i seg. Ekspertene sier at det beste været for hundekjøring er 10-15 minusgrader og vindstille, og det fikk de det meste av løpet. Sjekkpunkt Orkelbogen er lagt til rette for at alle skal kunne komme innendørs å varme seg imellom. Men knakende snø, stjerneklar himmel og fullmåne setter ikke akkurat en demper på stemningen.

Noe for små og store

Orkelbogen er sjekkpunkt to ganger i løpet av løypa, så vi er så heldige å få alle hundespannene inn på arenaen i to runder. På arenaen var det selvfølgelig servering og salg av mat og drikke. Det var også underholdning i form av forskjellige musikalske innslag. Det kan ta litt tid mellom hver gang det kommer en hundekjører inn, så det er også lagt opp til aktiviteter for de minste, så tiden på arenaen blir bra. Hundekjøring for barn ble en suksess, det var veldig stas å få prøve seg som hundekjørere i et lite spann. Og hesteridning for barna stod selvsagt på programmet på Orkelbogen. Vi takker publikum for bra oppmøte, og bra stemning på arenaen, og ønsker alle velkommen tilbake igjen neste år.

Hundekjøring for de små

Om Femundløpet

Femundløpet er et langdistanse sledehundeløp som går av stabelen hver vinter. Løpet starter i den historiske bergstaden Røros. Hundespannene kjører gjennom åtte kommuner og det spektakulære landskapet i Sør-Trøndelag og Hedmark, før de returnerer til målgang i Røros. F600 er en tolvspannsklasse som kjører 600 km. F600 er innom alle de 8 sjekkpunktene. Her får hundene hvile, stell og blir undersøkt av veterinær.

Femundløpet 2017

Stor takk til frivillige og Kvikne IL som gjør sjekkpunkt Orkelbogen mulig.
14.02.2017