Kjør med glede

15. februar 2018

Det er de firbente heltene som er hjertet i Femundløpet. Det er hundene og interessen for hundekjøringen som bringer sammen deltakere, frivillige, veterinærer og publikum fra hele verden.

Orkelbogen er sjekkpunkt to ganger i Femundløpet F600, så her er det løpere på stadion over flere dager. Lørdagen ble det sent før publikum fikk se et etterlengtet hundespann. Begeistringen var derfor stor da de samstemte hundene endelig kom løpende gjennom portalen bjeffende. Ordentlig vintervær, men mye god stemning preget sjekkpunktet. Musikalske innslag og flere aktiviteter for barn kortet ned ventetiden mellom hundespannenes målgang. Kanefart fra parkeringsplassen til arenaen var også en populær attraksjon.

Kanefart på Orkelbogen

Flere kjørere rapporterte om trått føre, at det var tungt og gikk saktere enn forventet. De møtte mye vind over fjellpartiene, og flere etapper med gjennomslagsføre. På selve sjekkpunktet kunne man varme seg inne i Langhuset eller i Lavvoen, og nyte varm mat, hvis det ble for kaldt ute. Været skiftet mellom snø og vind, men sola valgte også å besøke Orkelbogen i løpet av arrangementet.

Lars Monsen kom først inn til Orkelbogen 1, men Robert Sørlie dro først ut, og kjørte raskest. Det var en fornøyd Robert Sørlie som kom inn som første spann til Orkelbogen 2, og en velfortjent langhvil på seks timer. Han holdt ledelsen hele veien til Røros,og tok sin tolvte seier i Femundløpet. I år med et overlegent godt hundespann, med ni sterke hunder til mål.

Kongen av Femundløpet og vinner for tolvte gang – Robert Sørlie

Takk til alle frivillige, som stod for servering, underholdning, arrangering av aktiviteter, parkering og organisering på sjekkpunkt Orkelbogen. Kvikne IL gjorde som vanlig en formidabel jobb med gjennomføring av sjekkpunktet.

15.02.2018